Amnesty Rotterdam

Aankomende evenementen

75 jaar Rechten van de Mens: 🌍✨ (10 December 2023)

Programma:

🕧 12:30 uur – Openingsceremonie
📍 Stadspodium, Grotekerkplein, Rotterdam

🍽️ 13:00 uur – Lunch en Ontmoeting
📍 Gebouw De Heuvel, Grotekerkplein 5, Rotterdam

Toegang: gratis, meld je hier aan

Afgelopen Evenementen

Write for Rights Campagne (28 oktober 2023)

Samen met de Centrale Bibilotheek Rotterdam organiseerden we een Write for Rights campagne. Deze beweging komt wereldwijd op voor mensen die onterecht vastzitten of bedreigd worden omwille van hun overtuigingen, werk of identiteit.

Schrijf met ons mee en laat jouw pen het verschil maken. Bij Write for Rights sturen we jaarlijks honderdduizenden brieven naar ministers, presidenten en koningen wereldwijd. We vragen hen om onrecht te stoppen, vrijheid te herstellen en gerechtigheid te waarborgen. En onze inzet levert resultaten op: dankzij jouw brief komen activisten vrij, wordt discriminatie aangepakt en daders ter verantwoording geroepen. Met elke geschreven brief creëren we een positieve impact en dragen we bij aan een wereld waarin mensenrechten worden gerespecteerd.

Amnesty Rotterdam X Centrale Bibliotheek Rotterdam – Erasmusweek (24 oktober 2023)

In samenwerking met de Centrale Bibliotheek Rotterdam organiseerde Amnesty Rotterdam een lezing. Na een welkom en introductie door Amnesty Rotterdam, nam de eerste spreker Justice and Peace het woord. Zij geloven dat lokale change makers de sleutel zijn tot mensenrechten en sociale gerechtigheid voor iedereen, overal. Hun werk richt zich op het vergroten van de impact van deze vreedzame activisten die zich inzetten voor gelijkheid, vrijheid van meningsuiting, rechten van vluchtelingen of het milieu. Samen met Nederlandse en internationale partners bieden zij hen ,veiligheid, trainingen en kansen om hun netwerk en capaciteiten uit te breiden.

Daarna was het woord aan Anita Nanhoe. Zij houdt zich als onderzoeker voornamelijk bezig met het zelfbeschikkingsrecht en aanverwante vraagstukken. Zelfbeschikkingsrecht is een paraplubegrip dat verwijst naar het recht om aan het stuur te staan van je eigen lichaam en leven. We kunnen hierbij denken aan vraagstukken als huiselijk geweld, mensenhandel, emancipatie en seksuele diversiteit.

Amnestydag (7 oktober 2023)

Op zaterdag 7 oktober vond de jaarlijkse Amnestydag plaatsvinden. Dit is een dag voor alle Amnesty vrijwilligers met inspirerende sprekers, uitwisseling met andere Amnesty vrijwilligers, creatieve workshops en een lekkere lunch. De dag vond dit jaar plaats in Rotterdam, lees hier een verslag en bekijk de foto’s!

Protest Sanda Dia (11 juni 2023)

Op 11 juni is Amnesty International Rotterdam aanwezig geweest bij het vreemdzaam protest voor Sanda Dia. Dit protest was naar aanleiding van de dood van de Vlaamse student Sanda Dia die om het leven kwam door de ‘doop’ (ontgroening) van een studentenvereniging. Omdat de daders uit rijke families kwamen, wordt gedacht dat dit invloed heeft gehad op hun vonnis.