Amnesty Rotterdam

Evenementen

Aankomende evenementen

Amnesty dag (7 oktober 2023)

Op zaterdag 7 oktober zal de Amnestydag plaatsvinden. Dit is een dag voor alle Amnesty vrijwilligers met inspirerende sprekers, uitwisseling met andere Amnesty vrijwilligers, creatieve workshops en een lekker lunch. De dag vindt plaats in Rotterdam! Lijkt het jou nou leuk om je in te zetten voor Amnesty Rotterdam, meld je dan nu aan als vrijwilliger door te mailen naar info@rotterdam.amnesty.nl.

Praktische informatie:

 • Datum: zaterdag 7 oktober (tijd volgt later)
 • Locatie: volgt later
 • Toegang: gratis
 • Aanmelden via: https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/amnesty-bij-jou-de-buurt/aanmelding-amnestydag#:~:text=Wat%20leuk%20dat%20je%20naar,de%20Rechten%20van%20de%20Mens

Amnesty Rotterdam X Bibliotheek Rotterdam – Erasmusweek (24 oktober)

In samenwerking met Bibliotheek Rotterdam organiseert Amnesty Rotterdam een interactieve lezing op 24 oktober van 19.30 uur tot 20.30 uur.

Programma:

 • Groet en introductie door Amnesty Rotterdam
 • Eerste spreker: Justice and Peace
  Justice and peace gelooft dat lokale change makers de sleutel zijn tot mensenrechten en sociale gerechtigheid voor iedereen, overal. Hun werk richt zich op het vergroten van de impact van deze vreedzame activisten die zich inzetten voor gelijkheid, vrijheid van meningsuiting, rechten van vluchtelingen of het milieu. Samen met onze Nederlandse en internationale partners bieden zij hen ,veiligheid, trainingen en kansen om hun netwerk en capaciteiten uit te breiden.
 • Tweede spreker: Anita Nanhoe
  Anita Nanhoe houdt zich als onderzoeker voornamelijk bezig met het zelfbeschikkingsrecht en aanverwante vraagstukken. Zelfbeschikkingsrecht is een paraplubegrip dat verwijst naar het recht om aan het stuur te staan van je eigen lichaam en leven. We kunnen hierbij denken aan vraagstukken als huiselijk geweld, mensenhandel, emancipatie en seksuele diversiteit.

Praktische informatie

Write for Rights Campaign (28 oktober)

Kom in actie met Amnesty International en Bibilotheek Rotterdam tijdens de jaarlijkse Write for Rights campagne, een krachtige beweging die wereldwijd opkomt voor mensen die onterecht vastzitten of bedreigd worden omwille van hun overtuigingen, werk of identiteit.

Schrijf met ons mee en laat jouw pen het verschil maken. Bij Write for Rights sturen we jaarlijks honderdduizenden brieven naar ministers, presidenten en koningen wereldwijd.

We vragen hen om onrecht te stappen, vrijheid te herstellen en gerechtigheid te waarborgen. En onze inzet levert resultaten op: dankzij jouw brief komen activisten vrij, wordt discriminatie aangepakt en daders ter verantwoording geroepen. Met elke geschreven brief creëren we een positieve impact en dragen we bij aan een wereld waarin mensenrechten worden gerespecteerd.

Praktische informatie:

 • Datum: zaterdag 28 oktober van 13.30 – 15.00
 • Locatie: Hal, Centrale Bibliotheek
 • Toegang: gratis (vrije inloop)

Afgelopen Evenementen

Protest San Dia

Op 11 juni is Amnesty International Rotterdam aanwezig geweest bij het vreemdzaam protest voor Sanda Dia. Dit protest was naar aanleiding van de dood van de Vlaamse student Sanda Dia die om het leven kwam door de ‘doop’ (ontgroening) van een studentenvereniging. Omdat de daders uit rijke families kwamen, wordt gedacht dat dit invloed heeft gehad op hun vonnis.