Klimaatactiviste Greta Thunberg bedreigd

Op 8 oktober 2019 werd het schokkende beeld van de pop met twee vlechten bundelend aan een viaduct in Rome gedeeld. Naast de pop hing een bordje met de tekst ‘Greta is jullie God’. Deze actie werd later die dag door een beweging die zich Gli Svegli (betekenis: ontwaken) noemt opgeëist.
 
Greta Thunberg is een 16-jarige jonge vrouw die zich inzet voor het klimaat. Gedurende 2019 ging zij met haar medestudenten meerdere malen de straat op om te staken voor het klimaat. Ze toonde moed en leiderschap. Haar actievoering werd wereldwijd gevolgd. Greta Thunberg inspireerde meer dan een miljoen scholieren in meer dan 100 landen om met haar mee te staken (Fridays for Future-beweging). Om deze reden ontving zij later dit jaar de Ambassador of Conscience Award van Amnesty International. Daarnaast wordt er gesproken over haar nominatie voor de Nobelprijs van de Vrede.
 
De boodschap van dit bericht is dan ook: laat je niet afschrikken door deze of een andere terreurdaad! Blijf je inzetten voor wat jij belangrijk vindt, mensenrechten. Wereldwijd staan dagelijks miljoenen mensen op tegen corrupte regeringen of bedrijven. Greta Thunberg is daar een voorbeeld van