Cubaanse journalist opgepakt voor ongehoorzaamheid

Op 5 oktober 2019 zitten we op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek in Rotterdam om brieven te schrijven voor Roberto de Jesus die onlangs is opgepakt voor ongehoorzaamheid. Het komt regelmatig voor dat onafhankelijke journalisten in Cuba worden geïntimideerd en opgepakt. De Cubaanse regering gebruikt deze werkwijze om kritische stemmen het zwijgen op te leggen. Zo ook Roberto de Jesus. Roberto was werkzaam bij de nieuwssite Cubanet. Hij verteld dat hij sinds 2015 af en toe werd opgepakt onder het mom van verzet en ongehoorzaamheid. Afgelopen april gebeurde het weer. Hij werd veroordeeld voor 1 jaar gevangenisstraf en op 11 september opgepakt om zijn straf uit te zitten.

Kom langs op 5 oktober 2019 en schrijf een brief aan de Cubaanse autoriteiten. Roep hen op om Roberto de Jesus onmiddellijk vrij te laten!

Klink op de onderstaande link voor meer informatie: https://www.amnesty.nl/acties/schrijfactie-cuba-journalist-opgepakt-voor-ongehoorzaamheid?fbclid=IwAR2oiKKwnGQzddU-A_T6FdbtoAXnXJJTvo7ptGxGFZbWJ23vfgCTpDisN6w

© 2019 Amnesty International Nederland